You are here

Australien 2016

De fem elever, der i 2016 deltog i Nørre G's første Australiensudveksling var Silja Nerenst Scherfig 1b, Anita Tøttrup Lauvring 1b, Benedikte Mulich Wulff 1u, Sonja Boch La Cour 1z og Oliver Devitt 1w. De er kommet mange oplevelser rigere hjem og fortæller her om deres oplevelser 'Down Under'.

Ankomst og skolestart
Vi var syv danske elever i Melbourne, fem elever fra Nørre og to elever fra Odsherred Gymnasium. Vi var alle syv indkvarteret hos hver vores familie, enten i Melbourne, eller i en forstad relativt tæt på.
Vi var jo så heldige at korte den danske vinter ned og rejste den 21. januar fra Kastrup, derfor havde vi glimrende vejr alle otte uger vi var i Melbourne! Temperaturen lå mellem 20 og 40 grader, med flest dage lige omkring de 30 grader. Dog var det, ifølge australierne, en mild sommer vi oplevede.
Vi ankom en lille uge før det nye skoleår begyndte, deres skoleår følger kalenderåret så de har deres sommerferie i december/januar.  Vi havde vores timer i både year 10 og 11, dog med de faglige fag på year 11 niveau, og de mere kunstneriske fag, som mediefag, musik og drama sammen med year 10 eleverne, som var den årgang vores australske exchange-partner gik på.  

Festlig Australia Day
Den første tirsdag vi var der, havde de Australia Day, en national helligdag, spækket med parade, barbecues og festligt fyrværkeri om aftenen. En af de australske elever lagde hus til, og vi fejrede alle fjorten elever + familier dagen sammen. Der var sammenskudsgilde til dessertbordet, og der var gået til den - et helt kagebord, der kunne konkurrere med et sønderjysk kaffebord. Der var lagkager, pavlova (en slags kage af marengs, kagecreme og frugt), lamingtons (kage med chokoladeovertræk og kokos), fairybread (det hvideste toastbrød I kan forestille jer med smør og krymmel), kiksekage mm. Mængden af rester var voldsom.

Et eksempel på en generel skoledag
stå op kl. 6:25, gå i bad, gøre sig klar, spise morgenmad, pakke taske, og så kl. 7:50 hedder det ud ad døren, gå til tram-stoppestedet, tag trammen, stå af trammen og skift til den anden tram, stå af den tram og så gå til skolen med ankomst ca. kl. 8:30. Fra kl. 8:45 en 4-5 sessions med forskellige fag og 1-2 frie sessions til at laver danske lektier, afleveringer eller slikker sol. Hjemme igen kl. 4 pm til lektier eller andet, hvis det ikke er en dag, hvor vi beslutter at lave noget sammen. Det er dog mere sjældent at vi ikke laver noget.

Australien_2016

Melbourne og omegn
Melbourne ligger i staten Victoria, der byder på mange ting at se og opleve, blandt andet var de fleste af os på Phillip Island, som ligger halvanden time væk fra Melbourne i bil. Det særlige ved den ø er dyrene, de små pingviner, koalabjørnene samt en masse andre mærkelige dyr. I Victoria finder man også Sovereign Hill, en gammel guldmineby, som er blevet rekonstrueret og hvor det er muligt at leve sig ind i hvordan det var at være en del af en by bestående af dengang 50.000 mennesker, hvoraf de fleste tjente til livet som minearbejdere. Hvis man kører langt nok af The Great Ocean Road, kommer man til the 12 apostles, der er et par timer i bil derned, men det er køreturen værd. I det hele taget er The Great Ocean Road, et besøg værd, det er natur der er så anderledes fra hvad vi har i lille Danmark, navnet skuffer ikke. Grampians National Park, er et kæmpe område fyldt med storslået natur, mindre “bjerge”, og er meget overvældende. Selvom det tager tid at køre derud er det hele køreturen værd. 

Australien_2016

 

Erfaringer
Turen til Australien var så meget mere end bare udveksling. Selvfølgelig fulgte vi med i skoleforløbet dernede, men det var alt det uden for skolen der virkelig betød noget. At være sammen med Australiere efter skole eller bare det at gå en tur i byen var det der virkelig gav et indtryk af, hvad det vil sige at bo i Melbourne.

Læs mere
Benedikte har skrevet en dagbog over flere af sine oplevelser, og Oliver har skrevet lidt mere om sine oplevelser. Læs om deres tid i Australien her.

Australien_2016

Australien_2016