You are here

Hannah Louise på udveksling i Angers

Hannah Louise Thornøe, 2x, fortæller her om udvekslingsopholdet i Frankrig, som hun var på fra 31. oktober til 15. november 2014

"Da jeg fik tilbuddet om at komme to uger på udveksling til Frankrig, sagde jeg straks ja. For mig er det meget vigtigt, at kunne tale andre sprog end dansk, for at kunne begå sig rundt omkring i verden. Den bedste måde at lære det på, tror jeg, er at blive tvunget til at snakke det hver dag i en længere periode - og det blev jeg! Forældrene i den familie jeg boede hos i Angers kunne ikke et ord engelsk, og da jeg på gymnasiet Jean Bodin gik i en naturvidenskabelig klasse, var elevernes engelskfærdigheder også begrænsede, så jeg blev hele tiden udfordret i mit franske.

Jeg var utrolig heldig med den familie, jeg boede hos. Både min udvekslingsstuderende Laura og hendes forældre er virkelig søde og imødekommende. I weekenderne viste Laura mig rundt i byen, vi tog ud og bowle, vi gik i forlystelsespark og meget andet. Der hjemme sagde de hele tiden ”C’est comme tu veux”, så man følte sig meget velkommen - og det havde man virkelig brug for efter en lang dag i skole fra kl. 8:00 og morgenen til kl. 17:30 om eftermiddagen!

Angers er en super hyggelig lille by med en lille shoppinggade, en fin park og en imponerende borg. Jeg kunne rigtig godt lide, at det hverken var for meget storby med travlhed i gaderne eller for meget ude på landet, hvor der ikke er noget at lave.

Hele tiden at skulle kommunikere på et andet sprog end ens modersmål og aldrig snakke dansk var en kæmpe mental udfordring - større end jeg havde troet - men jeg er sikker på, at jeg har udviklet mig rigtig meget både personligt og sprogligt. De færdigheder jeg har fået i fransk er meget værd, så jeg synes, det var anstrengelserne værd. Desuden har jeg fået mig en rigtig sød fransk veninde, og vi har lovet hinanden at vi skal ses igen".

ElevudvekslingAngers_HannahLouiseThornoee_2014