You are here

Marie Louise på udveksling i Angers

Elevudveksling Frankrig 2015 - Marie Louise Gram

I dette skoleår var det Marie Louise fra 2w (til venstre på billedet for oven), der greb muligheden for at komme på selvstændigt udvekslingsophold på vores franske partnerskole Lycée Jean Bodin, Som ligger i byen Angers. Marie Louise har skrevet om sin oplevelse:

"Jeg har aldrig været mere skræmt, da jeg ankommer til Gare d’Angers Saint-Laud med toget. De to næste uger, hvor jeg er udvekslingselev i Frankrig kan enten gå godt eller gå galt. Jeg slæber mine kufferter op af en rampe og kigger rundt. Dér er de. Den familie, hvis tag jeg skal bo under de næste to uger - helt alene. De hilser mig med et kys på hver kind, og allerede her kan man mærke forskellen i kulturen, som planter et smækkys på hver kind. ”Bienvenue, Marie Louise” siger de med et stort smil. 

Elevudveksling-2015

Det var sådan, jeg blev modtaget af familien El-Guasmi, og den velkommende og interesserede tone blev bibeholdt under hele det to ugers ophold, hvor jeg var i Frankrig. Opholdet blev tilbudt til elever med fransk på B-niveau, som ønskede at forbedre sit franske. Det var lige noget, jeg ønskede; at forbedre mit franske, før jeg afslutter faget i år. Jeg besluttede mig hurtigt for at sige til min fransklærer, at jeg var interesseret.

De første par dage i Frankrig var svære. Jeg blev ør i hovedet, da der var så mange nye ting at forholde sig til. Det var ikke blot en hel klasse med nye mennesker - det var en ny kultur, både i forhold til døgnrytme og skolegang… Og så foregik alt på fransk. Som naturvidenskabelig elev var det svært at vende sig til at høre om både vektorregning og mængdeberegninger på fransk. Hver dag føles som en test, fordi jeg ikke havde min vante ordbog, som ofte blev brugt til diverse franskopgaver hjemme i lille Danmark. Det var både den franske familie og de franske elever dog ligeglade med: De ønskede blot at høre om, hvad jeg synes om Frankrig og samtidig høre om den danske kultur. 

Efterhånden blev den intensive indlæring af fransk en vane. Ved opholdet i Frankrig lærte jeg ikke blot nye ord og ordstillinger, men lærte også at bruge og udnytte mit ordforråd bedre. Det blev nemmere at deltage i diskussioner, og selvom jeg blev rettet i bøjninger, slog det mig ikke ud. Jeg var stolt: Om morgenen snakkede jeg fransk, i skolen, og da jeg kom hjem til familien ved fem-tiden, snakkede jeg fransk. Det gik op for mig, hvor meget mit franske havde forbedret sig, da jeg nu ikke blot var tilskuer ved diskussionerne, men nu deltog. 

Det var to ugers undervisning, som jeg missede i Danmark, men det var det værd. Jeg tog af sted til Frankrig for intensivt at lære fransk, men kom hjem med en langt større oplevelse. Jeg oplevede ikke blot sproget, da jeg var i Frankrig; jeg oplevede den franske kultur. Denne kulturforskel åbner virkelig ens øjne for, hvor meget geografien spiller ind i forhold til livsstil og -førelse."

Elevudveksling-2015

Elevudveksling-2015