You are here

Elevudvekslingsaftale Indien

Nørre G har lavet en udvekslingsaftale med et gymnasium i Mumbai i Indien, som vi starter op i skoleåret 2019-20. Skolen hedder JBCN International og ligger i området Parel, som er placeret midt i Mumbai. Skolen er en moderne international privatskole, hvor al undervisning foregår på engelsk.

Vi planlægger at sende 10 elever og 1 lærer fra Nørre G af sted, som ligeledes får et genbesøg af 10 indiske elever og 1 lærer. Under besøget i Mumbai vil den enkelte Nørre G-elev bo privat hos en indisk elev, ligesom den indiske elev skal bo privat hos den samme Nørre G-elev under besøget i Danmark.

Når de danske elever besøger Mumbai, vil der være nogle dage på den indiske skole, ligesom der vil være en række udflugter og guidede ture rundt i Mumbai. På samme måde vil der under besøget i Danmark være dage med program på Nørre G samt nogle udflugter ud af huset. Nogle af udflugterne i Danmark vil være med både danske og indiske elever, mens nogle udflugter kun vil være med de indiske elever og den indiske lærer. Begge steder vil der også være nogle aftenarrangementer. 

Hvem kan deltage?
Alle elever fra Nørre G kan søge om muligheden for at deltage. Ansøgningsfristen er i starten af april i det skoleår, hvor de går i 1.g/pre-IB eller 2.g/2i.

Datoen for de to første besøg er:
På Nørre G:  30.9.19-8.10.19 (8 dage)
Til Mumbai: 18.11.19-26.11.19 (8 dage)

Pris for turen er ca. kr. 5.000,- (flybillet og visum) samt ca. kr. 500,- til lokal transport og indgange til museer m.m.

Informationsmøde for interesserede elever til turen i 2019 blev afholdt tirsdag den 9. april 2019 med Michael Lund, Jens Boe Nielsen og Marc Hammer.

Læs mere om den indiske skole på hjemmesiden: https://www.jbcnschool.edu.in/parel/

Hvorfor er det interessant at besøge Indien?
Fordi Indien er:

  • verdens største demokrati
  • en tidligere britisk koloni
  • et land med stor ulighed men samtidig et land i stor vækst
  • et land med kastesystemet
  • et land med mange forskellige religioner:
    (Hinduisme, Sikhisme, Islam, Judaisme, Buddhisme, Jainisme, Kristendom)