You are here

Optagelse
på Nørre G

Kære ansøger til Stx på Nørre G

Ansøgning til optagelse på gymnasiet foregår via Optagelse.dk og fristen er d. 1. marts.
OBS: overholder du ikke datoen, skal du til optagelsesprøve ifølge de nye adgangskrav.

Ansøgerne til Stx på Nørre Gymnasium som 1. prioritet, får en kvitteringsskrivelse fra os i e-boks omkring d. 18. marts. Hvis du har søgt, men ikke modtager en sådan skrivelse, skal du kontakte skolen på 44 94 27 22. 

D. 30. april sender vi brev til alle ansøgere via e-boks med henblik på om de har fået reserveret plads på Nørre Gymnasium.

Opfylder du ikke kravene til en gymnasial uddannelse, vil du blive indkaldt til en optagelsesprøve også selvom der er blevet reserveret plads til dig. Det står der mere om i det brev, vi sender ud d. 30. april. Det er vigtigt at du med det samme reserverer både d. 14. juni og d. 6. august til en evt. optagelsesprøve. 

Venteliste
Har du ikke fået reserveret en plads på Nørre Gymnasium, og ønsker du at stå på venteliste til en evt. ledig plads til STX, kan du skrive dig på ventelisten her.
Er du skrevet på ventelisten, kontakter vi dig såfremt der bliver en ledig plads. OBS! Det er ikke muligt at komme på venteliste ved at ringe eller skrive e-mail.

Behandling af persondata
Læs mere om vores persondatapolitik i forbindelse med ansøgning om optagelse her.

Nye adgangskrav 2019
Fra 2019 kommer der nye adgangskrav for optagelse på de gymnasiale uddannelser. Du kan læse mere i Adgangskrav til de gymnasiale uddannelser på UddannelsesGuiden. Se også dokumentet om adgangskrav, som kan downloades øverst på denne side.

Studieretning
Studieretning vælges først i oktober måned efter et 3 måneder langt grundforløb. Læs mere om grundforløbet her.

Sådan fordeler Fordelingsudvalget elever
Læs mere om Fordelingsudvalgets retningslinjer her.

Applying to our international programmes
If you wish to apply to the  Pre-IB and IB DP, you can find information about the application process here.