You are here

Indiensudveksling 2019

Namaste!
Det har været en kæmpe oplevelse at være i Mumbai på udveksling!

Vi har selv haft indere boende hos os, hvor vi viste dem alt det bedste af København, og pludselig var vi hos dem i Mumbai, hvor vi i den grad oplevede en helt anden kultur og samfundsopbygning. Byen Mumbai er fyldt med kontraster og er en direkte modsætning til Københavns pæne gader.

På udvekslingen har vi set sammenfaldne bygninger foran skyhøje skyskrabere. Vi har set steder, hvor nogle af de fattigste arbejder og bor, for derefter selv at sætte os ind i en bus med aircondition og overflod af mad. Vi har mødt de rigeste og fattigste folk og oplevet, hvor splittet et samfund kan være. Vi har oplevet overbefolkning især i den dyttende trafik, hvor vi i den grad også har lært at se os for.

Vi har også set templer, hørt om religionerne, mødt spirituelle folk og forstået hvordan alle menneskerne kan være tolerante overfor hinandens forskelligheder.

Dagbog fra vores sidste dag i Mumbai
Tiden i de kaotiske, farverige og pulserende gader i Mumbai er ved at være slut for os. Vi flyver dog langt fra tomhændede hjem!

Vi kørte hver især fra alle hjørner af Mumbai og mødtes på JBCN international School. Herfra satte vores turistbus kurs mod the Kanheri Caves. Efter en omgang MacDonalds på farten, var vi på vej ind igennem en  nationalpark, som var afskåret fra den pulserende by. Her viste en guide os på må og få rundt til nogle af de 109 grotter med flere tusind mandetimer bag. Her var historie og arkitektur for alle pengene! Et ekstra plus i bogen var de søde aber, som efter sigende skulle være aggressive, men dog var meget menneskevante. Herefter fortsatte vores tur mod Bollywood studios, som bød på en masse kostumer og en dansekoreografi. Helt sikkert en anbefaling værd, at lytte til noget indisk dansemusik!

Dagen skulle jo ende på et tidspunkt, og denne dag endte for os i et fly på vej mod det kolde Danmark. Allerede inden vi nåede Security tikkede beskeder som “We already miss you guys” ind. Med en masse indiske madoplevelser, en god dosis gadekaos samt forhåbentlig langvarige venskaber var næste stop for os boardingen til flyet mod DK.

Anbefaling af Indiensudvekslingen
Så hvis du har lyst til at opleve grineren indiske reklamer, spise lækkert indisk mad, høre en hulens masse Bollywoodmusik og i allerhøjeste grad opleve noget, der på ingen måde minder om de vante rammer på Nørre, så skal du HELT KLART overveje at ansøge til denne udveksling!

Shukria for our trip to Mumbai!

Tak til Freja og Luna (2.d) og Sara (3a) for tekst og billeder:)

Indiensudveksling_2019

Indiensudveksling_2019

Indiensudveksling_2019

Indiensudveksling_2019

Indiensudveksling_2019

 

CM/06FEB20