You are here

Maria Kortenbach på udveksling i Angers

Maria Kortenbach, 3d (til venstre på billedet) har være på udveksling i Frankrig fra d. 22. marts til d. 6. april 2014 og skriver således om opholdet: 

"Jeg var så heldig at få muligheden for, for to ugers tid, at være elev på et gymnasium i oplandet til den franske by Angers i regionen Pays-de-La-Loire. Dette var et forsøg på at starte en ny udvekslings-tradition op mellem Nørre G’s fransk-A-elever og det franske gymnasium Jean Bodin… Som noget nyt foregik udvekslingen ikke med hele klassen, nej, jeg var alene. En sød fransk pige ved navn Clara boede hos mig i tre uger, hvorefter jeg skulle til Frankrig og bo hos hendes familie. 

Det var lidt skræmmende at tage afsted uden den tryghed som normalt forbindes med at rejse sammen med klassen og lærerne – og jeg skulle selv begå mig alene på et fransk gymnasium med alt hvad dette indebar, lige fra økonomi-, litteratur- og filosofitimer til frokost i kantinen med mine nye franske klassekammerater, der, vel og mærke, ikke talte et ord engelsk. Jeg blev, med andre ord, tvunget til at tale fransk fra jeg vågnede om morgenen til jeg gik i seng om aftenen. Man får virkelig sproget ind på rygraden, når man, mør efter 9 timers skolegang i den franske heldagsskole, skulle konversere med min søde værtsfamilie og besvare deres mange spørgsmål om mit syn på forskelle mellem Danmark og Frankrig. Se, det er, hvad man kan kalde intensiv sprogtræning! 

Jeg missede to ugers skolegang herhjemme i Danmark for at kunne tage af sted, men jeg vil vove at påstå, at den slags oplevelser og faglige forspring, man får gennem et sådant ophold, er uvurderlige. Desuden var det ikke så ringe endda, at komme hjem fra et intensivt sprogophold i Frankrig blot tre dage inden terminsprøven i fransk."

ElevudvekslingAngers_MariaKortenbach_2014