You are here
Matematik A- og B-niveau
Matematik A
Hvis du går i 2.g nu og har Mat B, kan du vælge Mat A som valgfag i 3.g af flere grunde. Hvis du ved – eller tror – at du får brug for at have Mat A, fordi du vil søge ind på en videregående uddannelse, som kræver Mat A – eller hvis du i løbet af 1.g og 2.g har fundet ud af, at matematik faktisk er et spændende og nyttigt fag.
Mat A bygger selvfølgelig videre på de emner og de metoder, som du allerede har lært i 1.g og 2.g på Mat B, men de nye emner giver også mulighed for at få endnu bedre forståelse for den matematik, du allerede har lært. Maple vil stadigvæk være din trofast følgesvend, når udregningerne bliver for vanskelige.
I det moderne digitale samfund, som vi i dag lever i, bliver mange forhold beskrevet med modeller, funktioner, tabeller, grafer, statistik og sandsynligheder: tænk bare på udviklingen i den nuværende Corona-pandemi, de globale klimaforandringer og temperaturstigninger, satellitbaner omkring jorden, trafikmålinger i byerne, de økonomiske nøgletal, gps-signaler, beregning af ulighed på kloden og virkningsgraden af forskellige medicintyper.
Du vil blive udfordret på Mat A, men belønningen er en større indsigt både i selve matematikken og i de emner i vores verden, som matematikken behandler og beskriver.
Matematik B – for Supersproglige
I vores moderne digitale samfund bliver mange forhold kvantificeret og beskrevet med modeller, funktioner, tabeller, grafer, statistik og sandsynligheder, for eksempel den nuværende Corona-pandemi, de globale klimaforandringer og temperaturstigninger, trafikmålinger i byerne, biodiversitet, de økonomiske nøgletal, beregning af ulighed på kloden og effektiviteten af forskellige medicintyper.
Du vil som supersproglig elev med matematik C i bagagen blive positivt udfordret på Mat B, og du vil få større indsigt både i selve matematikken og i de emner i vores verden, som matematikken behandler og beskriver.
Maple-dokument med to forskellige regressioner og en grafisk fremstilling af sammenhængen mellem den globale fødevareproduktion (lineær) og den samlede befolkning (eksponentiel)
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål om Matematik A/B på Nørre G, kan du skrive til Michael Lund (Lu) i Lectio. Du kan også finde læreplanerne for Matematik via UVM’s link til højre på siden.
Lu/(CM)/13JAN21