You are here

Billedkunst  
 B- og C-niveau

På Nørre G kan du vælge Billedkunst som kunstnerisk fag på c og b-niveau. Billedkunst handler om forståelsen af visuelle fænomener i verden – det kan fx være malerier, videoer, fotografier, arkitektur, graffiti, installation, skulpturer – ja, næsten hvad som helst. I billedkunst arbejder vi med at forstå og undersøge hvordan verden hænger sammen, og vi arbejder typisk tematisk. Et emne kunne fx være familien, hvor vi undersøger dette emne ud fra fx kunsthistorien, andre kulturer, og nutidens blik på emnet.

I Billedkunst arbejder vi med
at kunne afkode visuelle fænomeners betydninger i forskellige sammenhænge – både i samtiden såvel som historisk. Hvordan disse fænomener har været og er med til at præge, vores forståelse af verden – altså, at kunst viser os nye perspektiver på verden.

En vigtig del af billedkunsten er den praktiske side af faget, og det praktiske arbejde er også med til, at du forstår det teoretiske. Fx øver vi perspektivtegning for at forstå hvordan man hele vejen gennem kunsthistorien har arbejdet med rum for at skabe en illusion af rum på en todimensionel flade. Det gør også, at du får nogle teknikker til at kunne tegne, så kan du ikke tegne, så lærer du det.

Billedkunst_Valgfag_2021

Det praktiske og teoretiske går hånd i hånd i billedkunst. Du bliver bedre til at analysere og forstå teorien, hvis du selv prøver den af.

Ekskursioner og kunstnerworkshops
En vigtig del af billedkunstundervisningen er, at vi kommer ud og ser på forskellige kunstværker – kunst opleves bedst i virkelighedens. Vi plejer at bruge meget tid på ekskursioner, og vi har også en god praksis på Nørre G, hvor kunstnere kommer og laver workshops med billedkunsteleverne. Vi afholder hvert år en billednat, hvor alle de elever, som har billedkunst på Nørre G samarbejder en eftermiddag om et givent kunstnerisk emne sammen med en kunstner eller kunstnergruppe.

Billedkunst_Valgfag_2021

Sophie Dupont er én af de mange kunstnere, som har været ude hos os og lave workshops med billedkunsteleverne. Først fortalte hun om sin kunst, og hvordan det er at arbejde som kunstner og efterfølgende blev eleverne sat i gang med at lave kunst inspireret af hendes værker og kunstneriske praksis.

Her kan du også se elever fortælle om Billedkunst på Nørre G

Magnus og Astrid fra 3a

 

Agnes fra 3a

 

Praktisk er lig med analytisk og tværfaglige samarbejder
En af de store fordele ved Billedkunst, er at vi arbejder meget analytisk, hvilket dog vil sige, at vi arbejder praktisk analytisk, således at teorien læres gennem praktisk arbejde. Vi arbejder derfor med forskellige analytiske synsvinkler, som formanalyse, hvor vi ser, hvordan billedet er bygget op med farver, rum, komposition mv. Så arbejder vi med betydningsanalysen, hvor vi ser på hvilken betydning værket udsiger og tematiserer, og ligeledes har vi den socialanalytisk analyse hvor vi ser værker i en større sammenhæng og kontekst. Dette er en kæmpe fordel, når vi samarbejder med andre fag. Fx har vi samarbejdet med kemi, hvor vi har lavet cyanotopier. Samtidig arbejder vi oftest emnebaseret, og emner kunne fx være familien, natur, perspektiv, kroppen, portræt m.m.

Billedkunst_Valgfag_2021

Eksempler på elevværker

Har du brug for mere information
Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte billedkunstlærerne i Lectio.

Du kan også læse mere om læreplaner m.v. her

 

 

CB/(CM)/08JAN20

Contact
Kontakt

Cecilie Bepler (CB)

Lektor
Billedkunst
Design og arkitektur
Engelsk
Filosofi
UNESCO-kontaktperson