You are here

Forskerpraktik 

OBS: Tilmeldingen er lukket!!!

Hvad går det ud på?
Går du i 2. eller 3.g i skoleåret 2019-20? Vil du prøve at samarbejde med en forsker fra universitetet? Så skal du overveje om du vil deltage i årets Forskerpraktik for elever på Nørre Gymnasium og Christianshavns Gymnasium.

Til Forskerpraktik kommer man til at arbejde, være en smule presset, møde nye mennesker og drikke masser af kaffe” (tidligere deltager)” 

Forskerpraktik er din mulighed for at samarbejde med forsker på fire workshops til efteråret (september/oktober). Du og din gruppe vil blive sat ind i den nyeste forskning på det område, du vælger. Sammen med forskeren undersøger og diskuterer I emnet. Nogle forskere har mulighed for at indlægge forsøg eller anden form for dataindsamling og bearbejdning.

Som afslutning på projektet laver du sammen med din gruppe en plakat, der præsenterer den forskning, I har beskæftiget jer med. Det er elever fra Christianshavns Gymnasium og Nørre G, der får dette tilbud, og det foregår på skift de to steder.

  ”Det var supersjovt at lave et projekt sammen med nogen søde mennesker og få gjort sig nogle mere dybdegående tanker i nogle fag, som ikke findes på gym.” (tidligere deltager)

Hvilke emner kan vælges?
Igen i år kommer der mange spændende emner programmet. Der er forskningsprojekter indenfor både det humanistiske, det samfundsfaglige og det naturvidenskabelige område. Se listen over projekterne her. Der er yderligere beskrivelser her.

"Hvis man er nysgerrig og gerne vil lære noget nyt og interessant på et højere niveau end gymnasiet, så synes jeg helt sikkert, man skal melde sig til Forskerpraktik. Det var en super oplevelse, og jeg var endda så heldig, at jeg kunne bruge projektet til min SRP” (tidligere deltager)

Hvornår foregår det?
Du skal sætte kryds i kalenderen følgende dage fra 11.30 til 15.30:

  • Workshop 1: tirsdag d. 10. september 2019 (Uge 37) på Christianshavns Gymnasium
  • Workshop 2: onsdag d. 25. september 2019 (Uge 39) på Nørre Gymnasium 
  • Workshop 3: torsdag d. 10. oktober 2019 (Uge 41) på Christianshavns Gymnasium
  • Afslutning: torsdag 31. oktober 2019 (Uge 44) på Nørre Gymnasium 

Hvordan tilmelder man sig?
Tilmeldingen sker her på siden i august, og I kan angive 3 ønsker. De tidligere år har langt de fleste fået opfyldt deres 1. prioritet, så det håber vi at kunne igen i år.

Fravær og aflevering
Du får lovligt fravær til at deltage i projektet. Plakaten/opgaven kan, hvis du aftaler det med den relevante faglærer/teamleder, gøre det ud for en aflevering. Du kan evt. også videreføre opgaven i forbindelse med SRP eller SRO.

Flere spørgsmål?
Har du flere spørgsmål om selve Forskerpraktikken, så skriv eller ring til Charlotte Nielsen. Hun er projektleder for Nørre G og Christianshavns Gymnasium og kan kontaktes på chn@norreg.dk eller 30 58 65 68.

”Forskerpraktik giver en mulighed for selv at vælge hvad man vil fordybe sig i. At arbejde med noget fagligt som interesserer en, er en helt anden oplevelse end gymnasiernes afleveringer. Fagtekster bliver umådeligt spændende, og diskussioner bliver fascinerede og underholdende. Det kræver nogle hjernevridninger, men jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke havde grinet”, Ulla Kilen, NG 2017

Eksempler på postere fra 2018

FP18_Poster2FP18_Poster4FP18_Poster7