You are here

Flere faglige udfordringer

Flere faglige udfordringer
På Nørre Gymnasium har vi nogle rigtigt gode tilbud til dig, der ikke kan få nok af faglige udfordringer! Du kan læse om nogle af tilbudene her - og finde beretninger fra nogle af eleverne i nyhederne i højre side.

Konkurrencer i matematik og naturvidenskab på Nørre G
Matematik
Georg Mohr-Konkurrencen 
På Nørre G deltager eleverne fra alle matematik A-niveauhold i 1. runde af Georg Mohr-Konkurrencen som afholdes i midten af november, men også andre elever kan deltage, hvis de har lyst. 

1. runde består af 20 opgaver hvor man blot skal angive facit. Du kan finde eksempler på tidligere opgaver her og finde træningsmateriale her hvis du gerne vil have inspiration til hvordan man løser opgaverne. Alle der har mindst 12 rigtige i 1. runde, kan gå videre til 2. runde som afholdes i starten af januar.

På Nørre G holder vi studiekreds i november, december og januar som optakt til 2. runde. Her får du indblik i geometri, talteori og kombinatorik, bliver udfordret med sjove opgaver og får et godt fundament for at deltage i 2. runde. 

I matematik kan du gå videre den Nordiske Matematikkonkurrence i marts/april hvor de 20 bedste danskere deltager, til Den Internationale Matematikolympiade i juli, hvor Danmark sender seks deltagere, og til holdkonkurrencen Baltic Way for landene omkring Østersøen i november.

Du kan se mere her.

A-lympiaden
Ud over Georgh Mohr deltager elever fra Nørre G også i A-lympiaden - en konkurrence i matematisk modellering for hold. Den indledende runde foregår i november, og de tre bedste hold fra den nationale konkurrence går videre til den internationale finale i Holland i marts.

Du kan se mere her.

Fysikolympiade 
Landsprøven afholdes i slutningen af oktober, og de ca. 35 elever der klarer sig bedst på landsplan, går videre til landsfinalen. Efter et trænings- og udvælgelsesforløb går fem elever videre til Den Internationale Fysikolympiade.

På Nørre G er der studiekreds op til prøven i oktober, hvor du kan blive udfordret og få mere indblik i konkurrencen, hvis du er interesseret.

Fysikolympiaden er målrettet 3g elever, men også dygtige 2g elever kan deltage. På Nørre G deltager 3g A-niveauholdene som regel, men også 2g elever kan være med.

Du kan se mere her.

Kemiolympiaden
1. runde af kemiolympiaden afholdes i slutningen af november. Hvis du har lyst til at deltage, så tal med din lærer om det. Efter et udtagelsesforløb på fem runder udvælges holdet på fire deltagere til den internationale kemiolympiade.

Kemiolympiaden er primært for 3g elever.

Du kan se mere her

Biologiolympiaden
Biologiolympiaden afholdes i starten af november. På Nørre G deltager udvalgte klasser som er med i kampen om at komme på olympiadeholdet i biologi. Det danske hold til biologiolympiaden består af fire elever som er udvalgt gennem flere konkurrencer.

Du kan se mere her.

Der findes også fagrelevante olympiader inden for humaniora, og på Nørre G har en håndfuld elever i 2016 deltaget for første gang i 1. runde af
Dansk Filosofiolympiade, som er en årlig essaykonkurrence for elever på gymnasialt niveau.

I konkurrencen skriver eleverne normalt deres essay ud fra et centralt citat af en filosof. Som regel vil der være citater spredt i de filosofiske hoveddiscipliner: videnskabsteori, etik, metafysik, erkendelsesteori og politisk filosofi, og ofte går opgaven ud på at svare på problemstillinger fra den moderne verden.

De tre bedste elever dyster i første omgang mod andre danske filosofielever, hvor kun de 20 bedste inviteres til finalen i Odense. 

Men konkurrencen har også en international side, idet de to bedste elever fra Danmark inviteres med til at deltage og repræsentere Danmark i en årlig international filosofiolympiade. Her deltager de danske elever sammen med 100 andre elever fra 40 forskellige lande i International Philosophy Olympiad, som i år afholdes den 12.-15. maj 2016 i Ghent, Belgien.

Du kan se mere her