You are here
Fremmedsprog og bæredygtighed
Er du polyglot? Hvad er bæredygtighed?
Det var nogle af de spørgsmål Christina Skjolding Hjelm indledte med, da hun holdt oplæg for 2g-eleverne på Nørre G 30. november 2021. Christina Skjolding Hjelm er Fremmedsprogsambassadør for det Nationale Center For Fremmedsprog (NCFF) og samtidig bæredygtighedskonsulent i Københavns kommune.
Christina Skjolding Hjelm har en BA i fransk og europæiske studier fra Copenhagen Business School og MSc. European Affairs & Sustainability Science fra Lunds Universitet. Christinas oplæg kom som optakt til alle vores 2g’eres flerfaglige forløb om bæredygtig mad i andet fremmedsprog og naturvidenskab, der løber af stablen i december.
I første del af sit oplæg fortalte hun, hvordan hendes sprogkundskaber har bragt hende til Frankrig, Burkina Faso, Bolivia og Holland, ligesom hun fremhævede, hvordan andet fremmedsprog er en vigtig tillægskompetence, når man søger job.
Anden del rejste mange spændende spørgsmål inden for bæredygtighed og fødevarer: Hvilke fødevarer giver størst Co2 aftryk? Hvad batter mest – lokalproduktion eller plantebaseret kost eller økologi? Og sidst men ikke mindst blev fødevareproduktion sat i forhold til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.
Nørres sprogambassadører skriver om oplevelsen
Vi har i dag, 30.11.21, haft besøg af Christina Skjolding Hjelm, som er bæredytighedskonsulent i Københavns kommune og Fremmedsprogsambassadør for det Nationale Center For Fremmedsprog. Hun har selv tidligere haft den supersproglige linje på Nørre Gymnasium.
Christina fortalte om sine egne rejser til bl.a. Frankrig, Bolivia, Sverige og Burkina Faso, hvor hendes sproglige kompetencer har hjulpet hende enormt meget, hvad end det har været til jobmuligheder, interviews med lokale, eller samtaler i frokostpausen.
Hendes fortællinger er et brandgodt eksempel på, hvor meget sprog faktisk kan bruges til! Og det er vildt hvor mange arbejdspladser der søger folk der kan andre sprog end engelsk. Christina fortalte blandt andet om et sydamerikansk firma der laver juice fra resterne af en kakaofrugt, som ellers normalt bliver smidt ud. I sådanne firmaer er det vigtigt at kunne sproget i landet, da der ofte er nogen der ikke kan engelsk.
God jul fra sprogambassadudes'ne
CI/CM/30NOV21