You are here

Julie Sass udsmykker Nørre G

Med støtte fra Statens Kunstfond har kunstneren Julie Sass i marts malet nogle store værker på endevæggene i skolens tre trapperum. Julie Sass er en meget anerkendt dansk kunstner, som er uddannet både på Det Kongelige Danske Kunstakademi og på New York University. Hun har blandt andet et værk hængende på The Metropolitan Museum i New York.

Udsmykningen af trapperummene sker i forbindelse med en omfattende renovering af trapperne. Julie Sass har bestemt alle farver på væggene og linoleum på gulve, trin, gelænder mv. ud fra farveskalaen i hvert af de tre store malerier. Hun har ladet sig inspirere af husene omkring Nørre Gymnasium: de gule huse, de blå altaner og mange grå flader.

”Det er første gang jeg udsmykker en stor helhed, som her på Nørre Gymnasium, hvor trapperum og vægmaleri bliver et samlet værk. Jeg kan se, at eleverne følger processen med positiv interesse, og glæder mig over, at værket bliver en integreret del af unge menneskers liv og hverdag”, fortæller Julie.

Med disse værker afrunder Nørre Gymnasium en meget omfattende renovering af skolens indre. Kunsten har overalt fået en fremtrædende betydning, hvad der gør hverdagen inspirerende for personalet og for skolens elever. Jeannette Ehlers fra Statens Kunstfonds Legatudvalg er begejstret for projektet og fortæller, at der er en stor efterspørgsel på kunst fra uddannelsesinstitutioner og at det er noget, som fonden bakker fuldt op om.

Mere om Julie Sass
Julie Sass er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedskolerne og New York University, hvor hun tog en Master of Fine Art grad; efterfulgt af Teori & Formidling, også fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København.    Hendes værker er at finde i både offentlige og private samlinger, blandt andet The Metropolitan Museum i New York og Ny Carlsbergfondet.

Her i 2020 er Julie både nomineret til Queen Sonja Print Award og har en planlagt soloudstilling i maj hos Fiendish PlotsNebraska . Derudover udgiver hun snart en ny bog i samarbejde med Sixty Eight Art Institute og RSS Press. Ud over sine grafiske værker laver Julie også kunstnerbøger, hvor bogen er kunstværket i sig selv.

Indtryk af processen og værkerne
Her kan ses et indtryk af værkerne og Julies proces, mens vi venter på, at skolen åbner igen efter situationen med Coronavirus.

Trapperum vest

JulieSass_MAR20_Vest

JulieSass_MAR20_Vest

Trapperum syd

JulieSass_MAR20_Vest

JulieSass_MAR20_Syd

Trapperum øst

JulieSass_MAR20_Oest

JulieSass_MAR20_Oest

 

 

 

JB/CM/19MAR20

Alle nyheder