You are here

2w
Berlin
2016

I år var 2w på studietur til Berlin fra 3. april til 9. april. Med på turen var Pernille (PC) (Tysk og Dansk) samt Hans (HB) (Bioteknologi). Se programmet for turen her.

Klassen rejste sammen med 2x og 2r med bus fra Nørre Gymnasium om morgenen søndag d. 3. april og ankom ud på eftermiddagen til Berlin. Efter indkvartering på Alcatraz hostel havde klassen resten af eftermiddagen fri til at gå rundt i byen.

2w samlet i gården ved Alcatraz hostel.

2w_Berlin_2016

Mandagen stod i bioteknologiens tegn. Klassen tog ud på Gläsernes Labor og lavede forsøget ”Ohne Gentechnik? Untersuchung von Sojaprodukten mittels PCR”, der gik ud på at undersøge hvorvidt forskellige sojaprodukter var genmanipulerede.

2w_Berlin_2016

Om tirsdagen drog klassen mod Stasi-fængslet Hohenschönhausen, hvor de fik en guidet rundtur. Se folder her.

2w_Berlin_2016

Eftermiddagen bød på en guidet cykeltur rundt i Berlin. Cykelturens tema var det hemmelige Berlin, og formålet var at vise eleverne nogle af de mere ukendte steder i byen.

2w_Berlin_2016

Om onsdagen var eleverne ude at besøge Friedrich-Engels Oberschule. På det tyske gymnasium lavede de tyske og de danske elever et projekt om PCR og udarbejdede i blandede grupper nogle posters, der illustrerede deres arbejde. En del af de tyske elever besøgte klassen i København en måneds tid senere.

2w_Berlin_2016

Ud over bioteknologi arbejdede 2w også med Street Art. Se opgavebeskrivelsen her og se elevernes projekter samlet i 3 pdf'er:

 

Projekter 1

Projekter 2

Projekter 3

 

2w_Berlin_2016