You are here

2k
Kina
2014

2k's studierejse går til Kina

Update September 2014: kineserne besøger Nørre G - se billeder her

Rejsen starter i Qinhuangdao på skoleudvekslingsophold på Qinhuangdao Experimental High School fra 30/3. D. 4. april går turen så videre til kulturoplevelser i Beijing indtil hjemrejsen d. 9. april. Programmet for turen kan læses her.

Lærerne på turen er: Jens Dybkjær (JD) og Kaj pinholt Jespersen (KJ). Desuden får de følgeskab af Stefan Røttinge Sørensen, som har været på lærerudveksling på skolen i Qinhuangdao.

Elevernes rejseberetning fra turen: 

Dag 1
Efter en lang og trættende flyvetur ankom vi i Beijing lufthavn. Det er sgu en imponerende størrelse. Derfra tog vi en bumlende tur i bus til Qinhuangdao, der varede omkring de 4 timer.  Busturen var den rene sightseeing og vi så alt fra slum til brændende busser.  Det afholdt dog ikke klassen fra at falde i søvn senere på turen. Da vi ankom til skolen i det forrygende vejr, skiltes vores veje og vi blev hentet af vores familier. De er alle sammen rigtig flinke og vi oplever en masse kultur. Resten af dagen brugte vi hos vores værtsfamilier, hvor vi fik en masse mad og lærte dem bedre at kende.  I forældre skal ikke frygte sultedøden, nærmere en tur til Fields for at købe større bukser. Det er rigtig spændende og vi ser frem til de kommende dage, der er spækket med aktiviteter.
Anne Marie & Britt

Dag 2
Vi startede morgenen meget tidligt, og blev vækket allerede kl 6, da de allerede skal møde i skole kl. 7. Morgenmaden er meget anderledes her nede, og vi fik henholdsvis Nudler med kød og andeæg, imens andre blev ført til den lokale Kentucky Fried Chicken hvor den stod på kylling burger. Da vi ankom til skolen blev vi ført til et klasselokale hvor vi blev undervist i lokalområdet og kinesisk kultur. Efter det stod undervisningen på Kinesisk sprog, Ni Hao!
Inden middag blev vi ført til skolens sportsplads hvor 1000 kinesiske elever ventede spændt på at se os. De fremviste en militær march, med efterfølgende flaghejsning med kinesisk nationalsang. Derefter blev vi ført til scenen hvor Mr. Xie, skolens vicerektor, åbnede ceremonien med en flot tale, efterfulgt af nogle fine ord fra Jens som de åbenbart har misforstået lidt, de omtalte ham i hvert fald som ”vicerektor” Jens. Der blev udvekslet gaver, og vi blev sendt tilbage til klassen, hvor vi netop nu sidder og skriver dette. Om lidt skal vi besøge et ferieresort her i Qinhuangdao, og senere skal vi tilbage på skolen hvor den står på lektielæsning til kl. 21. Snoooork.
Magnus og Arian
2k i Kina 

Dag 3
I dag i vores 2.dag i Qinhuangdao! Vi blev igen vækket tidligt, og stod op til en by indhyllet i smog. Vi fik genopfrisket vores kinesiske fra foråret, og kan sige lidt basalt på kinesisk. Efter det skulle vi lære en kinesisk sang, som hedder ”My Witness is the Moon”, hvilket ikke gik supergodt, siden vi kun havde udleveret sangen på kinesiske tegn. Vi fik derefter lov til at være ude i klasserne, hvor de havde forberedt et lille show, hvor nogle af eleverne dansede eller lavede trylletricks. Man føler sig lidt kendt, når man forlader klassen og de kinesiske skoleelever vil tage billeder med en og have autografer. Det er ret overvældende!
Senere i dag står den på friendsship-competition med nogle af skoleeleverne i henholdsvis volleyball, fodbold og basketball. Hen ad eftermiddagen skal vi ud og se nogle fabrikker. Vi ved endnu ikke præcis, hvilke fabrikker det er, men kun at det er et stramt program, som vi skal igennem. Vi har ”tidligt” fri i aften kl. 18, hvor vi kan gå ud og spise med vores kinesere. Så indtil videre er det fyldt med spændende kulturindtryk, og vi ser frem til de næste dage og Beijing! 
Cecilie, Kristian og Sofie

Dag 4
Resultatet af gårsdagens kampe var, at vi fejede dem ud af fodboldbanen med 4-1, hvorimod det gik mindre godt på volley- og basketballbanen. Vi har senere været på en tur, der viste os en side af Kinas industri. Vi startede med at tage bussen til en dansk vindmøllefabrik ude i intetheden. Der var en ældre dansk mand, som var teknisk direktør på fabrikken. Han viste os rundt på en kæmpe plads med utallige vindmøllevinger.
Derefter tog vi ud til en fabrik, der lavede hjulfælge. De arbejdede under forfærdelige arbejdsforhold. Der var ulidelig varmt, og der var en tyk røg, der hang over hovederne på de arbejdende. Udenfor fabrikken observerede vi bygningerne i horisonten, der var helt utydelige grundet forureningen. Da vi kom tilbage til skolen, blev en del inviteret på en kæmpe karaokebar, som er en kulturel vane for mange kinesere. Her til morgen onsdag den 2. april, fik vi besøg af Qinhuangdaos kalligrafi-”master”, som malede kalligrafi til Nørre Gymnasium. Vi har også mødt andre ”masters” på skolen, heriblandt nogle, der specialiserer sig i Tai-Chi og Kong-Fu. Det var noget af et show! Senere i dag skal vi se starten af den kinesiske mur, også omtalt som ”The Dragons Head”. Dette er det østligste punkt på den kinesiske mur. Vi glæder os meget  til at opleve den!
Elly, Luna og Lasse 2.k 

Dag 5
Torsdag d. 3-04-2014
Om morgenen, havde vi den obligatoriske kinesisk time. Efter det tog vi på et glasmuseum, men der var en strøm afbrydelse, så vi måtte finde på noget andet i stedet for. I stedet for museum, tog vi på stranden. Der fandt vi nogle kinesere, som solgte ture på en ATV, så vi kørte op og ned ad stranden på dem i fuld fart.
Til frokost fik vi lov til at afprøve skolens kantine, som i øvrigt var god. Det var en anderledes oplevelse, fordi vi sad i en kæmpe sal fyldt med kinesere, som alle stirrede på os og som tog billeder af os, mens vi spiste.
Efter frokosten, skulle vi ud på en stor vingård, det tog en time at køre derud, hvorefter vi fik en rundvisning, og fik lov til at smage på en af deres vin. Det tog omkring en time og så den lange tur hjem igen til glasmuseet, hvor vi fik en kort rundvisning. Tilbage på skolen blev der afholdt en afskedsceremoni, hvor rektor holdt en tale for os, og gav os alle et fint diplom. Efter afskedsceremonien havde vi den sidste aften fri med vores kinesere.
Aske, Emilie og Mads B.T.
2k i Kina 

Dag 6
Fredag d. 4 april.
I dag sagde vi farvel til vores kinesere, især for kineserne var det meget sørgmodigt, og flere af dem stod og græd. Mange af os fik små gaver og breve som afskedsgave, de var så ”cute” som kineserne siger om alt. Det var en spændende, grænseoverskridende og god oplevelse, men vi så meget frem til at komme videre til Beijing, så vi var ikke helt så følelsesladede som vores værtsfamilier. Busturen til Beijing var virkelig lang, varm og bumpet. Alt i alt tog det os syv timer! Men cirka halvvejs stoppede vi ved jordskælvsmuseet i Tangshan, da vi i undervisningen har arbejdet med filmen ”Efterskælv”, der er en film omhandlende dette jordskælv, derfor havde vi større forståelse for den tragedie det var, at der i 1976 døde 240.000 kinesere.
Da vi endelig ankom til Beijing var det for sent til at kunne nå alt det der var planlagt, så vi fik tid til selv at opdage byen. Nogle af os tog til Den Himmelske Fredsplads, og til aftensmad spiste de fleste vestlig mad, det har vi savnet!
Emma, Liv og Sebastian Grif 

Dag 7
5 April.
Dagen startede med pomfritter og æg med ketter, som de serverer til morgenmad på hotellet (Lidt mere vestligt). Vi skulle til den Himmelske Fredsplads, hvor vi skulle se Mao Zedongs ”lig”, nok mere en voksdukke hvis du spørger os. Vi stod i kø i over en time, og køen var i hvert fald 500 meter lang.
Efter tog vi over på den anden side af gaden hvor man kan finde Den Forbudte By. Det var et utroligt flot syn, selvom om vi alle gik rundt med godt syrede museumsben. Selvom vi nu var mere trætte end nogensinde, skulle vi ende dagen med et besøg til kunstområdet ”798” som lå i den anden ende af byen. Vi fandt dog hurtigt den nærmeste bar. Derefter endte dagen for flere af os på vores lokale bar/restaurant som ligger lidt længere nede af gyden vi bor i, hvor den står på pizza og billige øl.
Alt i alt en super sjov dag!
PS. Vi har hørt rygter om 7 grader og tæt tåge i DK, og vi ville bare hilse og sige, at vi tuller rundt under blå himmel, med høj sol og over 25 grader, i shorts og t-shirt! 
Bedste hilsner her fra – Pelle, Nina og Mads

Dag 8
6-4-14
Vi mødtes ude foran hotellet kl 9, og tog metroen til Lama-templet, et aktivt buddhistisk tempel, hvor vi brugte alle vores sanser. I templet står en 26 meter høj statue af Buddha, og der var utroligt mange mennesker, som alle sammen købte røgelsespinde, som lugtede meget skarpt, og tændte dem, mens de bad en bøn. Herefter tog vi til Konfucius-templet på den anden side af gaden, hvor stemningen var helt anderledes.  Her var der næsten ingen mennesker, men der var grønt og frodigt og plads til at trække vejret roligt, midt i den travle storby.
Om eftermiddagen besøgte vi Himlens Tempel, som først efter kejserens fald blev åbnet for offentligheden. Templet består bl.a. af en stor plads, fra hvilken man kan se den grønne park, som omgiver hele templet, og bag denne tårner Beijings moderne højhuse sig op. I parken dansede folk og sang i kor; et kinesisk par dansede så godt, at flere fra klassen hoppede ind og deltog i dansen, og der blev hurtigt dannet en stor ring af tilskuere, som lo og filmede de dansende danskere. Man oplevede en følelse af fællesskab og frihed, som ikke findes ude i de tæt befærdede gader, som byen ellers består af. 
Line, Mads H. & Jonas
 2k i Kina

Dag 9
Vi havde fri mandag morgen og vi skulle først møde klokken et. Nogle brugte formiddagen på at sove, mens andre brugte den på at shoppe. Om eftermiddagen tog vi på Silkemarkedet i Beijing. Silkemarkedet er et seks etagers højt center, hvor man prutter om prisen på forskelligt kinesisk ragelse.
Efterfølgende mødtes vi i en park Asienkorrespondenten fra Politiken, Kim Rathcke Jensen. Han fortalte os om livet  i Kina som korrespondent, journalist  og dansker, og om hvordan det er anderledes og til tider udfordrende af være journalist. Vi afsluttede dagen, med at tage i teateret og se et klassisk kinesisk Kung Fu stykke, hvilket var en overvældende og fantastisk spændende oplevelse. 
De bedste hilsner fra Loa og Freshta

Dag 10
08.04.2014
Vi begyndte dagen klokken 09:00 hvorfra turen gik til den gamle kejsers sommerpalads. Sommerpaladset blev brugt som sommerhus af de gamle kinesiske kejsere.  Det er omkring 300 hektarer stort og der mangler bestemt ikke trapper . Sommerpaladset minder om et naturreservat, og den kinesiske idé om at alting spiller sammen, ses tydeligt her.  
Derefter fik vi tid til at gøre som vi havde lyst til. Nogle af os tog hjem og sov, så vi blev klar til studieturens sidste aften, mens andre tog ind til byen og shoppede. I forbindelse med shopping har vi desværre haft nogle problemer, da vi har oplevet en del problemer med falske yuan, specielt hundrede yuan sedlerne. Nogle af de sedler som er falske er endda fra en bank i Danmark.
Lige nu sidder vi i lobbyen og venter på at tage ud for at spise et sidste aftensmåltid hele klassen sammen, i Beijing og menuen står selvfølgelig på Peking-and. 

 

Efter studierejsen - efterår 2014

2k's besøg hos Qinhuangdao Experimental High School var en del af en udvekslingsaftale. Derfor ser (nuværende) 3k frem til at byde gæster fra den kinesiske skole velkommen til besøg på Nørre G. Holdet fra Kina ankommer d. 7. september og er gæster hos 3k indtil d. 19. september. Programmet for deres besøg kan ses her.