You are here

Nørre G's

Partnerskoler

Extremadura/Madrid -  A-studieretningen
Vi har i flere år haft et samarbejde med gymnasiet I.E.S. Botikazar i den spanske by Bilbao. Vi har desværre måttet stoppe samarbejdet med Bilbao, da de ikke kunne få støtte fra lokalregeringen til samarbejdet. I stedet starter vi i skoleåret 2017-2018 en udveksling op med et gymnasium i Extremadura. I forbindelse med udvekslingen tager den danske klasse også 4-5 dage til Madrid. 

Angers/Neustrelitz - B-studieretningen (A-studieretningen 2014/15) 
I denne studieretning har vi 2 partnerskoler, en fransk og en tysk, således at eleverne kan udveksle med elever i det land, hvor "deres" 2. fremmedsprog tales. 
Vores franske partnerskole Lycée Jean Bodin ligger i nærheden af den franske by Angers i det vestlige Frankrig. Vi har i lavet udveksling med skolen siden 2012, som foregår på den måde, at vi får besøg af skolen om vinteren i 2g, mens vores elever tager til Frankrig i foråret i 2g. 
Vores tyske partnerskole Gymnasium Carolinum i byen Neustrelitz i det nordlige Tyskland har vi samarbejdet med siden 2012. De danske elever får besøg af de tyske elever om vinteren i 2g og tager til Tyskland i foråret i 2g. 

Galway - C-studieretningen
Vi har i C-studieretningen en aftale om et partnerskab med det irske gymnasium St. Mary’s College i byen Galway i det vestlige Irland. Samarbejdet består i en udvekslingsrejse for Nørre G’s C-klasse i foråret 2g, mens irerne ikke kommer til København.

Washington D.C. - D-studieretningen
Vi har i Washington D.C. et samarbejde med George C. Marschall High School. Samarbejdet består i 2 udvekslingsrejser; idet Nørre G besøger George C. Marshall i foråret i 2g, mens amerikanerne kommer på besøg i Danmark i efteråret i 3g. I D-retningen er det fagene mediefag og samfundsfag, der er bærende i samarbejdet.

Qinhuangdao - K-studieretningen 
Vores udvekslingsaftale i Kina foregår i samarbejde med vores kinesiske partnerskole Qinhuangdao Foreign Language High School/ Qinhuangdao Experimental High School, som ligger i byen Qinhuangdao. Eleverne fra K-retningen rejser til Kina i foråret i 2g og får besøg af kineserne i efteråret i 3g. 

Washington D.C. - U-studieretningen 
Vores partnerskole Walt Whitman High School i Washington DC er vores ældste samarbejdspartner. Eleverne i 2u udveksler med elever fra Walt Whitman i foråret i 2g i Washington og i efteråret i 3g på Nørre G. Udvekslingen i Washington suppleres med et 3-dages ophold i New York City. 

Berlin - X/W-studieretningen
Vi har endnu et partnerskab i Tyskland. Det er med Friedrich Engels Gymnasium i Berlin. Nørre G’s elever besøger den tyske partnerskole i foråret i 2g og får ligeledes besøg af tyskerne i foråret i 2g.

Flensborg - Duborgskolen
Vi har en udvekslingsaftale med Duborg-skolen, som ligger i Flensborg i Tyskland. Hvert år er det en 1g-klasse, der udveksler med den tyske skole. Besøgene er placeret på den måde, at begge udvekslinger foregår inden for samme uge i foråret i 1g. Man er 2,5 dag på Nørre G og efterfølgende 2,5 i Flensborg. Samarbejdet foregår primært i fagene historie, samfundsfag, dansk og tysk. 

Et par billeder fra Duborgskolens besøg på Nørre G i februar 2015:

Duborg_paa_Noerre_2015

Duborg_paa_Noerre_2015