You are here

Nysgerrige Nørre - Alexander

Af: Alexander F. Nissen, Nørre Gymnasium, 2x
Da jeg blev introduceret til Nysgerrige Nørre, vidste jeg, at det lige var noget for mig.
Jeg går i 2g på Nørre Gymnasium med linjen fysik A og matematik A, og jeg har altid interesseret mig meget for naturvidenskab. Derfor vidste jeg med det samme, da jeg så, hvilke foredrag og arrangementer man kunne komme til, at det skulle jeg melde mig ind i.

Og det er en beslutning, jeg ikke har fortrudt. Med Nysgerrige Nørre har jeg fået mulighed for at udforske nye emner, som jeg ellers ikke ville have hørt om normalt på gymnasiet. Mange af emnerne har været inden for naturvidenskaben, men der har også været oplæg om eksempelvis eksistentialisme og om demokrati, og jeg har selv været med inde og se Macbeth i Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Der er noget for enhver, men som den naturvidenskabsnørd jeg nu engang er, har jeg været med til foredrag om algoritmer og for nyligt til et foredrag, der blev kaldt: ”Supercomputere: Kvanteinformation og kvantecomputere”, der handlede om den komplicerede kvantemekanik, der står i kontrast til den klassiske fysik, og hvordan den kan bruges til kryptering og til såkaldte ”kvantecomputere”, der beregner ved hjælp af kvantefysik. I kvantemekanik er partikler i stand til at være to eller flere steder på samme tid, hvilket kan udnyttes på forskellig vis, hvilket måske er fremtiden for kryptering og mange andre ting.

Nysgerrige Nørre har givet mig mulighed for at høre mere om emner, jeg synes er spændende og ved at høre forskellige foredrag på forskellige uddannelsessteder, kan man finde ud af, om det eventuelt var noget inden for disse emner eller på disse universiteter, man ville fortsætte efter gymnasiet.

Derfor har jeg på ingen måde fortrudt at jeg meldte mig ind, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det samme eller noget tilsvarende. Hold jeg nysgerrige hele livet!

Alle nyheder