You are here

2. Engelsk og Spansk

Hvad skal man vide om menneskers kultur og baggrund for at kunne kommunikere med dem? Hvilken indflydelse har sprog og kulturer på hinanden? Hvad fortæller et sprog om mennesket og kulturen? Hvordan hænger sprogene sammen? Hvad betyder moderne visuel kommunikation for udveksling af erfaringer mellem mennesker fra forskellige kulturer?

Engelsk er et sprog man ikke kan komme udenom, hvis man vil videreuddanne sig, men det er ofte ikke nok, hvis man vil ud i verden og møde folk. Så er det godt at kunne et af de tre andre store sprog, og i det hele taget at have en grundlæggende forståelse af sprog.

Latin er nøglen til at få en dybere forståelse af nutidens sprog, det gælder både ordforråd og sprogets strukturer. På den måde giver latin et godt grundlag for arbejdet med andre sprog. I alle kulturmøder er et kendskab til andre landes kultur, litteratur og samfundsforhold også vigtigt, og det vil derfor være et stort fokus i undervisningen. På den måde vil du opleve, at dine evner inden for sprog åbner døre til nye verdener. Derfor prioriterer vi også vores studierejser og lægger vægt på det personlige møde med fremmede sprog og kulturer, således at sprogkundskaberne anvendes og forbedres og vi bliver klogere på andre – og os selv.

I spansk spænder emnerne fra Madrids ungdomskulturer til mexicanernes reaktion på Donald Trumps valgkamp, fra fodboldkulturen hos F.C. Barcelona til colombiansk elektrotropisk cumbia. Spansk er verdens 2. største modersmål, og spanskfaget rummer derfor mange forskellige aspekter af spansk og latinamerikansk kultur, samfundsforhold og politik. I spansk udnytter vi desuden de grammatiske og ordforrådsmæssige fællestræk mellem spansk og latin. I det hele taget opnår du hurtigt et solidt ordforråd, idet spansk overlapper med de sprog, du i forvejen kan.

Studieretningsfag
Engelsk A
Spansk A 

Latin C

Naturvidenskabeligt fag C kan være biologi, kemi eller naturgeografi.