You are here

2. Sprog

Hvad skal man vide om menneskers kultur og baggrund for at kunne kommunikere med dem? Hvilken indflydelse har sprog og kulturer på hinanden? Hvad fortæller et sprog om mennesket og kulturen? Hvordan hænger sprogene sammen? Hvad betyder moderne visuel kommunikation for udveksling af erfaringer mellem mennesker fra forskellige kulturer?

Engelsk er et sprog man ikke kan komme udenom, hvis man vil videreuddanne sig, men det er ofte ikke nok, hvis man vil ud i verden og møde folk. Så er det godt at kunne et af de tre andre store sprog, og i det hele taget at have en grundlæggende forståelse af sprog.

Latin en nøglen til at få en dybere forståelse af nutidens sprog, det gælder både ordforråd og sprogets strukturer. I alle kulturmøder er et kendskab til andre landes kultur, litteratur og samfundsforhold også vigtigt, og det vil derfor være et stort fokus i undervisningen. På den måde vil du opleve, at dine evner inden for sprog åbner døre til nye verdener. Derfor prioriterer vi også vores studierejser og lægger vægt på det personlige møde med fremmede sprog og kulturer, således at sprogkundskaberne anvendes og forbedres og vi bliver klogere på andre - og os selv.

I fransk går emnerne fra Tour de France til modedesign og kønsroller, fra madvaner til klassiske eventyr, fra ungdom og identitet i Vestafrika til ytringsfrihed og terror i Paris eller andre fransktalende lande verden over.
I tysk arbejdes der både med litteratur, film og andre medier, og emner som fx identitet, sociale medier, sport, integration og kulturforskelle kan være med til at gøre dig klogere på tyskerne, deres historie og Tyskland i dag.
I spansk spænder emnerne fra Madrids ungdomskulturer til mexicanernes reaktion på Donald Trumps valgkamp, fra fodboldkulturen hos F.C. Barcelona til colombiansk elektrotropisk cumbia. Spansk er verdens 2. største modersmål, og spanskfaget rummer derfor mange forskellige aspekter af spansk og latinamerikansk kultur, samfundsforhold og politik. I spansk udnytter vi desuden de grammatiske og ordforrådsmæssige fællestræk mellem spansk og latin. I det hele taget opnår du hurtigt et solidt ordforråd, idet spansk overlapper med de sprog, du i forvejen kan.

Hvis du vælger fx billedkunst på b-niveau, får du åbnet for endnu flere spændende faglige samarbejder om kunstens og fx de moderne visuelle mediers betydning i den globaliserede verden, om arkitektur, design og byplanlægning i både fortid og nutid, om visuelle virkemidler og visuel kommunikation, om innovative processer og idéudvikling. I alle forløb går jeres egne kreative udfordringer hånd i hånd med det teoretiske stof.

Studieretningsfag
Engelsk A
Spansk A eller
Fransk fortsætter A eller
Tysk fortsætter A
Latin C

Tre elever fortæller om fransk på højt niveau
Vi er tre piger i 3g, der har fransk på højt niveau i vores studieretning. Vi er alle tre glade for at have sprog på højt niveau, da det er både udfordrende og givende. At have sit fremmedsprog på højt niveau gør, at man får mulighed for fordybelse både mundtligt, grammatisk og kulturmæssigt. Vi oplever, at alle kan være med, men jo mere man går op i det, des mere udbytte får man. Når man begynder at kunne forstå franske dialoger i både film og i virkeligheden, er det særligt tydeligt, man har rykket sig fagligt.
Clara, Andrea, Alma 3a

Studieretninger_2017_2_Sprog