You are here

Særligt besøg ved OD-fællestime på Nørre

Ved OD-fællestimen for alle Nørres elever torsdag d. 12. oktober var vi heldige at have besøg af Plan Danmarks to gæster, Farjana på 17 år og Maisha på 19 år, fra byen Dhaka i Bangladesh. Årets OD-projekt skal hjælpe med at uddanne unge i Dhakas slum til at kræve deres ret.

Det var derfor en unik lejlighed for at få førstehåndsfortællinger om livet for piger i Bangladesh. Både i Dhakas slum, hvor Farjana bor, og i en mere privilegeret del af byen, hvor Maisha bor, er det hverdagskost for børn og helt unge piger at opleve overgreb, og det kunne begge pigerne fortælle om. Piger bliver ikke regnet for særlig meget og fx meget ofte tvangsbortgiftet i en meget ung alder for at undgå skam i familien ved mulige overgreb.

OD-faellestime_12OKT17

Johanne og Aske fra Operation Dagsværks sekretariat stod for fællestimen. De havde været i Dhaka og besøge pigerne og viste en film fra besøget, inden pigerne selv fortalte. Efter pigerne og Plan Danmark var taget af sted, fortsatte fællestimen med flere film og information om årets projekt. Fællestimen med OD var booket af Nørres OD-gruppe for at gøre eleverne opmærksomme på, hvor vigtigt det er at deltage i OD-dagen d. 8. november. Se filmene og læs mere om projektet på OD's hjemmeside.

OD-faellestime_12OKT17

Plan Danmark, som samarbejder med OD om årets projekt, har stået for at få pigerne, Farjana og Maisha, til Danmark i forbindelse med FN’s internationale Pigens dag. På selve dagen d. 11. oktober var de på besøg hos Lars Løkke. De var også hos Karen Ellemann, hvor de fik lov til at overtage Karens sociale medier. Læs mere på Plan Danmarks hjemmeside.

OD-faellestime_12OKT17

OD-faellestime_12OKT17

OD-faellestime_12OKT17

OD-faellestime_12OKT17

 

 

Alle nyheder