You are here

Forskerpraktik 

Går du i 1. eller 2. g nu? Vil du prøve at samarbejde med en forsker fra universitetet? Så kan du nu søge om at deltage i årets Forskerpraktik og komme til at arbejde med et fagområde, som interesserer netop dig.

”Det er en mulighed for at lære noget, som man ikke lærer om i skolen. Og man får praktisk/aktiv undervisning, som man heller ikke gør så tit i gym.” 

Hvad går det ud på?
Forskerpraktik er din mulighed for at samarbejde med forsker på fire workshops til efteråret(september/oktober). Du og din gruppe vil blive sat ind i den nyeste forskning på det område, du vælger. Sammen med forskeren undersøger og diskuterer I emnet. Nogle forskere har mulighed for at indlægge forsøg eller anden form for dataindsamling og bearbejdning.

Som afslutning på projektet laver du sammen med din gruppe en plakat, der præsenterer den forskning, I har beskæftiget jer med. Det er elever fra Christianshavns Gymnasium og Nørre G, der får dette tilbud, og det foregår på skift de to steder.

  ”Det var supersjovt at lave et projekt sammen med nogen søde mennesker og få gjort sig nogle mere dybdegående tanker i nogle fag, som ikke findes på gym.”

Hvilke emner kan vælges?
Igen i år er der mange spændende emner og fagretninger på programmet. Kig listen grundigt igennem, inden du vælger. Du kan læse mere om forskerne og deres projekter på siden Forskerpraktik 2017 - Forskere og projekter via linket øverst til højre på denne side. På forskersiden finder du også et link til ansøgningsformularen, som skal sendes inden d. 19. maj. Du skal vælge 3 prioriterede emner. Vi bestræber os på at give så mange som muligt deres højeste prioritet. Du kan søge enkeltvis eller i grupper med to-fem medlemmer.

Hvornår foregår det?
Du skal sætte kryds i kalenderen følgende dage:

  • Workshop 1: tirsdag 5. september 2017, kl. 11.30 – 15.30 på Christianshavns Gymnasium
  • Workshop 2: onsdag 20. september 2017, kl. 11.30 – 15.30 på Nørre Gymnasium
  • Workshop 3: torsdag 5. oktober 2017, kl. 11.30 – 15.30 på Christianshavns
  • Afslutning/præsentation: mandag 30. oktober 2017, på Nørre Gymnasium

Der arrangeres fællestransport mellem gymnasierne. Eventuelle besøg på forskernes arbejdspladser er for egen regning og planlægning.

Fravær og aflevering
Du får lovligt fravær til at deltage i projektet. Plakaten/opgaven kan, hvis du aftaler det med den relevante faglærer/teamleder, gøre det ud for en aflevering. Du kan evt. også videreføre opgaven i forbindelse med SRP eller SRO.

Flere spørgsmål?
Har du flere spørgsmål om selve Forskerpraktikken, så skriv eller ring til Charlotte Nielsen. Hun er projektleder for Nørre G og Christianshavns Gymnasium og kan kontaktes på chn@norreg.dk eller 30 58 65 68.

Et par af posterne fra 2016

Forskerpraktik_16_Poster_Kopper
Forskerpraktik_16_Poster_KoenForskel